:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

224

Mileni Dravić uručen "Dobričin prsten"


"Jako sam srećna što ste svi ovde, ovo je toliko veliki i značajan trenutak za moj život, ovo valjda produžava i život", zahvalila je emotivno Milena Dravić, na svečanoti u Zvezdara teatru kojem pripada "srcem i dušom".




Milena Dravić se zahvalila na pažnji i na priznanju koje je pre svega esnafsko "za posvećenost filmu, pozorištu i televiziji".


Priznanje su joj uručili predesednik žirija Predrag Ejdus i predsednik Udruženja dramskih umetnosti Vojislav Brajović, koje dodeljuje Dobričin prsten.



"Za više od pola veka glumačkog staža, sa izuzetnim talentom i šarmom odigrala je blizu 200 uloga na pozorišnim scenama, filmskom platnu i televizijskom ekranu. Milena Dravić je glumica onog navjećeg formata koji prelazi i prevazilazi granice medija, žanrova i uloge", rekao je Ejdus, navodeći da su njene transformacije neograničene i neponovljive.



Ejdus je rekao da je Milena Dravić ključni protagonista u najuzbudljivijem periodu jugoslovenske kinamatografije.



Pre uručenja priznanja o Mileni Dravić su govorili brojne kolege, pa je tako reditelj Zdravko Šotra rekao da imao privilegiju da dosta radi sa njom i pohvalio se da je "sastavio Milenu i Dragana u "Obrazu uz obraz".



"To je bilo sve moje umeće, jer je time bila sudbina tog šou programa uglavnom rešena", rekao je Šotra, govoreći o njihovoj harizmi, šarmu, umeću i plemenitosti.



Milena je bila i ostala zvezda našeg glumiša, rekla je Seka Sabljić, navodeći da je Dravićeva od sebe tražila perfekciju.



Direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević je naglasio da je u toj kući trideset godina, kao pisac ili upravnik, i zahvaljujući Mileni Dravić i istakao da mu je danas najznačajniji dan.



"Ona je neko ko je najviše poleteo u nadnaravno, nepoznato i apstraktno od svih nas koji smo se bavili kazalištem i filmom u celoj bivšoj Jugoslaviji", rekao je Rade Šerbedžija koji je recitovao i otpevao nekoliko pesama, između ostalog, "Devojko mala".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva