:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2015   12:05

0

116

Milanović:Ko je želeo da se vrati, vratio se

"Kad vidim da ih se toliko vraća u Vojvodinu, BiH, neke delove Srbije, na Kosovo…onda će moći da nam dele savete”, rekao je Milanović nakon parade koja je u Zagrebu održana povodom 20. godišnjice od vojno-policijske akcije Oluja tokom koje je više od 220.000 Srba proterano a više od 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Ko je želeo da se vrati, vratio se, a ko hoće još može, izričit je Milanović, uveravajući da Hrvatska štiti ljudska prava, prava manjina, ljudsku imovinu…

Uprkos činjenici da je poslednji popis pokazao da u Hrvatskoj danas živi znatno manje Srba nego pre rata, te da i oni koji su se vratili ne mogu da osvare prava na imovinu, Milanović tvrdi:

"Hrvatska je po tome ispred drugih zemalja u regionu. Mi nemamo prognane ljude koji se ne mogu vratiti, nemamo izbrisane ljude kao neki. Hrvatska ima najviše standarde za zaštitu nacionalnih manjina, naših građana, verovatno u Evropi. A, ako ne, oda smo u samom vrhu".

Milanović je izjavi za TV Novu ustvrdio da je Hrvatska korak po korak uspela u tome da dođe u sam vrh evropskih država, a to je, kako je rekao, jedan od važnih elemenata i za ekonomski ravoj.

Izrazivši zadovoljstvo održavanjem parade, hrvatski premijer je rekao da Hrvatskoj u ovom trenutku ne treba stranačka politika i da će sutra u Knin otići da podigne bajrak, te da je to ključni događaj.

“Mi danas slavimo praznik u kojem se ne radujemo tuđoj nevolji, kako to neko želi pripisati Hrvatskoj, to nije istina. Videlo se po atmosferi koja je bila ljudska i pozitivna”, rekao je Milanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva