:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 02, 2016   12:05

0

166

Milanović ostaje predsednik SDP

Pre objavljivanja zvaničnih rezultata, Milanović je večeras ocenio da je utakmica "bila fer i žestoka" ali da neće oslabiti stranku.

Zajedno s Milanovićem pred novinare i članove u sedištu SDP izišao je i njegov protivkandidat Zlatko Komadina, koji mu je čestitao na pobedi, ponovivši kako su u kampanji bila dva kandidata, ali samo jedan SDP, prenosi Hina.

"Žao mi je što članice i članovi nisu izabrali promene, ali njihova se volja mora poštovati", kazao je Komadina i dodao da je Milanović izbore dobio pošteno.

Izbori su se u skladu sa statutom stranke održali po načelu "jedan član - jedan glas". SDP ima oko 37.000 članova.

U izbornoj kampanji koja je trajala od sredine januara, Milanović je ponudio nastavak borbe s HDZ-om, poručujući da ne namerava da odstupi od levo-liberalnih vrednosti, dok je Komadina kampanju gradio oko odnosa u stranci, obećavajući da će svi članovi biti uključeni u donošenje kadrovskih odluka, od izbornih lista do ministara i premijera.

U završnici kampanje iz dva tabora u javnost su nezvanično dospevale i najave postizbornih "čistki", ali su oba kandidata javno isticala da ne nameravaju da se svete neistomišljenicima u stranci.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva