:

:

TV Most

Foto: večernji.hr

clock

Februar 06, 2016   12:05

0

181

Milaković najavio osnivanje nove srpske političke stranke

Milaković koji je naveo da je u petak u Zagrebu održan sastanak nekoliko nosilaca izvršnih funkcija iz reda srpske nacionalne manjine, nezadovoljnih delovanjem Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u zaštiti interesa Srba u Hrvatskoj.

Na sastanku je iskazana jednoglasna namera što hitnijeg stvaranja nove političke platforme koja bi bila okosnica bolje zaštite prava i interesa Srba u Hrvatskoj.

U kratkom saopštenju koje je potpisao Srđan Milaković, koji je prošle godine izbrisan iz članstva SDSS-a, navedeno je da su sastanku bili zamenici župana Karlovačke i Požeško-slavonske županije, zamenici gradonačelnika Vukovara, Belog Manastira i Pakraca, načelnik vukovarsko-sremske opštine Trpinja, a podršku je izrazio zamenik gradonačelnika Ogulina, te pojedini predsednici županijskih Veća srpske nacionalne manjine.

"Razlog ovog okupljanja je zabrinutost zbog stanja u kojem se nalazi srpska zajednica u Hrvatskoj i činjenica da sadašnji predstavnici iz SDSS-a opterećeni unutarstranačkim problemina nisu u stanju zaštiti interese Srba", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje u Milakovićevom saopštenju, zajednički je zaključak bio da se što pre organizuje nova politička platforma koja je "u stanju da zastupa interese srpskog naroda na dostojanstven način i vratiti narušeno poverenje u srpske političke predstavnike".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva