:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 26, 2018   12:05

0

175

Mihajlović:Srbija lider u infrastrukturnom povezivanju

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je jedan od konkretnih projekata modernizicija pruge Niš-Dimitrovgrad, što će Srbiju, kaže, koštati oko 260 miliona evra.

"U budžetu smo izdvojili oko 200 miliona za put Niš-Merdare-Priština, tzv. Auto-put Mira, a to je važno i za naše ljude na Kosovu", istakla je ministarka građevine.

Srbija, napominje, sa svakom od zemalja u regionu radi na povezivanju - železnicom sa Zagrebom, auto-putem sa Sarajevom.

"Srbija vodi ozbiljnu politiku i nemamo problem sa novcem. Za Niš-Merdare-Priština je završena projektna dokumentacija. Srbija je jedina zemlja od svih zemalja jugoistočne Evrope koja je pripremila projekte i obezbedila novac", naglašava ministarka.

Potpredsednica Vlade ukazuje da je Srbija u Strategiji proširenja EU prepoznata kao zemlja lider.

"Put u EU je dvosmerni proces - Srbija radi sa EU i obrnuto. Dosta toga je na nama da uradimo, a pre svega da se povezujemo", napomenula je Mihajlovićeva.

Kada je reč o zakonu o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena, Mihajlovićeva ukazuje da je to deo evropskih standarda.

"U odnosu na to kakav je položaj žena, gleda se koliko se zemlja razvija i koliko je moderna. Mi smo u prethodnom periodu podigli uslove za žene preduzetnice, usvojili smo zakon koji sprečava nasilje. Kad poredite Srbiju sa zemljama EU, osim u ženskom preduzetništu, imamo bolje parametre nego neke zemlje Unije", zaključila je ministarka.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva