Vesti
Mihajlovićeva: Vlada Srbije zadržala kontinuitet

23:34, 12.10.2017

|

Izvor: RTS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je tokom 100 dana rada Vlada Srbije zadržala kontinuitet i stabilnost državne kase.
Foto: RTS


"Postoji politička, ekonomska i finansijska stabilnost. Državna kasa je mirna – stabilna, a stabilnost je jako važna. Nema investicija, nema ekonomije i nema rasta bez stabilnosti", kazala je Zorana Mihajlović za RTS.
Prema njenim rečima, Vlada Srbije odluke donosi na uobičajen način vodeći računa o ekonomskoj politici.Navela je da je nezaposlenost pre tri i po godine bila 26 odsto, a danas je 11,2. "Mnogo je bolja nego što je bila", rekla je ona.Govoreći o infrastrukturi u Srbiji, Zorana Mihajlović je rekla da su napravljeni veliki pomaci, ali da infrastruktura mora i može biti bolja."Srbija treba da bude prešpartana koridorima i putevima", rekla je Mihajlovićeva i ocenila da je neophodno brže sprovesti strukturne reforme javnih preduzeća.Navela je da posle 10 godina Srbiji pada javni dug i da to nije samo, kako bi neki rekli, zbog toga što nije potrošen novac za investicije i što se ne ulaže dovoljno.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design