:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

109

Mihajlovićeva: Trudimo se da medijski budemo maksimalno otvoreni

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše ovogodišnji izveštaj "Reportera bez granica" u kojem se navodi da je, sa aspekta slobode medija, Srbija pala sedam mesta, Mihajlovićeva je rekla da nije upoznata sa izveštajem i istakla da vlada ne radi ništa da bi u nečemu nazadovala.

"Mi se trudimo da budemo maksimalno otvoreni prema medijima, da sve što se naziva informacijom dajemo svim medijima, i verujem da se sve kolege u tom smislu trude. Šta god više da možemo da uradimo, ja i svi članovi vlade smo tu", rekla je Mihajlovićeva.

Kada je reč o izveštaju, Mihajlovićeva je upozorila i da, iako je dobro što postoje institucije koje mere različite rejtinge, uvek postoji mogućnost da greše.

"Primer je jedan od izveštaja Svetskog ekonomskog foruma, pa unutar njih, neki pojedinci su pravili izveštaj o statusu Srbije. Ispostavilo se kasnije da ti izveštaji nisu skroz tačni. Možda u tom izveštaju (Reportera bez granica) nisu dobili sve relevantne informacije, ali sam sigurna da sve što radimo, radimo na najotvoreniji mogući način", zaključila je Mihajlovićeva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva