TV Most - Mihajlovićeva sa Skatom i "Behtelom" o Moravskom koridoru
Vesti
Mihajlovićeva sa Skatom i "Behtelom" o Moravskom koridoru

13:12, 12.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom SAD Kajlom Skatom i delegacijom američke kompanije "Behtel" o projektu izgradnje auto-puta Pojate-Preljina.
Foto: Tanjug, arhiva

Mihajlovićeva je rekla da je tzv. Moravski koridor projekat od velikog značaja za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz područje u kojem živi skoro 500.000 ljudi i da je interes Vlade da taj auto-put što pre počne da se gradi, navedeno je u saopštenju.


Dejvid Velč, predsednik „Behtela" zadužen za međunarodna pitanja i odnose s vladama, rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije i zahvalio potpredsednici Vlade na posvećenosti ovom projektu.


 


Ambasador SAD Kajl Skat izrazio je podršku daljem napretku projekta i ocenio da bi potencijalno učešće američkog investitora predstavljalo važan korak u unapređenju odnosa između dve zemlje.


 


Na sastanku je rečeno da su u toku izmene prostornog plana, kao i izmene projektne dokumentacije za jednu od tri deonice auto-puta, zbog zaštite od plavljenja trase u zoni Zapadne Morave.


 


Auto-put Pojate-Preljina, odnosno Moravski koridor, dužine 110 kilometara, povezaće sve veće gradove i opštine u centralnoj Srbiji - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design