:

:

TV Most

Foto: Tanjug, arhiva

clock

Jun 12, 2018   13:12

0

182

Mihajlovićeva sa Skatom i "Behtelom" o Moravskom koridoru

Mihajlovićeva je rekla da je tzv. Moravski koridor projekat od velikog značaja za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz područje u kojem živi skoro 500.000 ljudi i da je interes Vlade da taj auto-put što pre počne da se gradi, navedeno je u saopštenju.
Dejvid Velč, predsednik „Behtela" zadužen za međunarodna pitanja i odnose s vladama, rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije i zahvalio potpredsednici Vlade na posvećenosti ovom projektu.
 
Ambasador SAD Kajl Skat izrazio je podršku daljem napretku projekta i ocenio da bi potencijalno učešće američkog investitora predstavljalo važan korak u unapređenju odnosa između dve zemlje.
 
Na sastanku je rečeno da su u toku izmene prostornog plana, kao i izmene projektne dokumentacije za jednu od tri deonice auto-puta, zbog zaštite od plavljenja trase u zoni Zapadne Morave.
 
Auto-put Pojate-Preljina, odnosno Moravski koridor, dužine 110 kilometara, povezaće sve veće gradove i opštine u centralnoj Srbiji - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva