:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2017   12:05

0

116

Mihajlovićeva sa regionalnom direktorkom Svetske banke

"Čestitam vam na trudu, energiji i rezultatima. Očekujem da ćemo nastaviti uspešnu saradnju", rekla je Van Gelderova Mihajlovićevoj, navedeno je u saopštenju.

Mihajlovićeva je Van Gelderovoj predstavila projekte u drumskom i železničkom saobraćaju, kao i u oblasti građevinarstva, koje ta banka podržava.

Prioriteti Ministarstva su, kako je naglasila, ubrzanje infrastrukturnog razvoja, završetak drumskog Koridora 10, kao i nastavak modernizacije i rehabilitacije srpskih pruga, u čemu učestvuje i Svetska banka.

"Tim koji vodim uspeo je da pokrene proces promena u srpskim železnicama, postigli smo dobre rezultate, a sada idemo dalje. Cilj nam je da uporedo investiramo u tu oblast i nastavimo da sprovodimo potrebne reforme", rekla je Mihajlovićeva novoj regionalnoj direktorki, koja je na toj poziciji nasledila Elen Goldstin.

Potpredsednica Vlade predstavila je i reformu u oblasti održavanja puteva, ističući da je nakon 25 godina raspisan tender za održavanje prvih 3.000 kilometara puteva, što je veliki pomak u ovoj oblasti.

Mihajlovićeva je novoj direktorki skrenula pažnju i na to da je resor koji vodi uspeo u tome da investitorima omogući dobijanje građevinske dozvole elektronskim putem, te da je samo zahvaljujući toj reformi, po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola, Srbija na "Duing biznis" listi Svetske banke pobedila čak 150 zemalja sveta.

"Cilj nam je da, po ugledu na ovu reformu, sprovedemo i reformu katastra i smanjimo vreme potrebno za upis imovine na tri radna dana", objasnila je Mihajlovićeva.

Reforme popravljaju rang Srbije na "Duing biznis" listi, ukazala je Mihajlovićeva i naglasila da je krajnji cilj da Srbija uđe u prvih 20 zemalja sveta prema lakoći poslovanja, navodi se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva