:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   09:18

0

169

Mihajlovićeva: Sa MMF-om o gradnji novih auto-puteva

Ona je, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, istakla da će sa Misijom MMF-a koja boravi u Srbiji razgovarati o završetku koridora 10 i 11, ali i o novom investicionom ciklusu i izgradnji novih auto-puteva u Srbiji.

"Do kraja godine završavamo koridore 10 i 11 i krećemo u izgradnju novih auto-puteva. Sa MMF-om ćemo razgovarati o novim infrastrukturnim projektima, s obzirom na to da je upravo građevinarstvo najviše doprinelo rastu bruto društvenog proizvoda", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima 98 odsto izvršenje budžeta za kapitalne projekte, kao i da su problem krediti uzimani pre 10 godina, a da projekata nije bilo.

"Prethodne vlasti uzimale su kredite za koje nisu postojali projekti i to su veliki izdaci. Danas srpska vlada ne kreće u realizaciju bilo kog projekta a da nije prethodno  pripremljena projektno-tehnička dokumentacija i rešena eksproprijacija.  Iza nas su rezultati i to građani vide", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Mihajlović podsetila je i da je u Kini nedavno potpisan Ugovor o finansiranju izgradnje obilaznice oko Beograda, kao i da očekuje da uskoro bude potpisan Memorandum o saradnji sa američkom kompanijom "Behtel", koja je zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate–Preljina.

"Na obilaznicu oko Beograda čekalo se 3-4 decenije. Rok za završetak radova je tri godine od početka izgradnje. Takođe, gradićemo i Moravski koridor, izuzetno važan za Srbiju, jer ne samo da ćemo dobiti novi  auto-put, koji će povezati centralnu Srbiju, koridore 10 i 11, nego ćemo srediti korita reka, da budemo potpuno zaštićeni od mogućih poplava", izjavila je Mihajlovićeva.

Izvor: RTS, RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva