:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2017   12:05

0

120

Mihajlovićeva: Ohrabriti devojčice da se bave sportom


"Od izuzetne važnosti je da ohrabrimo i motivišemo devojčice i žene da se bave sportom, jer samo kada smo fizički aktivne, onda smo i zdrave. Hvala vam što brinete o ženskom sportu, jer uspesi koje postižete predstavljaju podstrek i obavezu svima nama da podržimo projekte koji za cilj imaju razvoj ženskog sporta", rekla je Zorana Mihajlović.



Potpredsednica Vlade je istakla da će pružiti podršku svakoj inicijativi koja doprinosi većoj uključenosti devojčica u sportske aktivnosti, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.



"Ženski sport zavređuje pažnju i neizmerno me raduju uspesi svih naših sportistkinja, jer ne postoje bolji uzori za devojčice u Srbiji od toga", izjavila je Mihajlovićeva.



Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je prisustvovao sastanku, istakao je da je Ministarstvo spremno da podrži aktivnosti koje podstiču devojčice u osnovnim školama da se bave sportom.



"Ambijent za takvu vrstu projekta postoji i u skladu je sa Startegijom za sport koju je Srbija usvojila za period do 2020. godine", rekao je Šarčević.



Marina Maljković se zahvalila potpredsednici Vlade i ministru Šarčeviću na spremnosti da podrže razvoj ženskog sporta i navela da je potrebno sprovesti aktivnosti koje će obuhvatiti dva olimpijska ciklusa, kako bi naše sportistkinje ostvarile što zapaženije rezultate i donele rezultat sa Olimpijskih igara.



"Pored podrške vrhunskim sportistkinjama, važno je da omogućimo devojčicama u osnovnim školama da se besplatno bave sportom kojim žele i da ih na taj način edukujemo koliko je sport važan", rekla je Maljkovićeva.



Ovom prilikom predstavljen je i vodič za odrastanje "250 dobrih saveta" koji je priredila Marina Maljković.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva