Vesti
Mihajlovićeva o pravima Srba u Hrvatskoj

12:16, 19.02.2018

|

Izvor: Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba Srba za veća prava u Hrvatskoj neće biti nimalo laka, kao što ni rezultati neće biti postignuti preko noći, a da Srbija želi da im pomogne i da na tome radi sa Hrvatskom.


U izjavi dostavljenoj medijima, Zorana Mihajlović kaže da na to ukazuje Izjava o pravima Srba u Hrvatskoj koju je donelo Srpsko narodno vijeće, a koja je od hrvatskih zvaničnika dočekana na način koji je sasvim drugačiji od duha nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.
"Srbija danas nije onakva kakvu bi jedan, uverena sam manji, deo Hrvatske želeo da bude. Srbija danas nikog ne napada, Srbija nikog ne ugrožava, ne ponižava, Srbija želi miran i stabilan region, jer je to preduslov većeg ekonomskog razvoja", istakla je Mihajlovićeva.Ona je navela i da današnja Srbija želi sa Hrvatskom da deli zajedničku budućnost, da gradimo zajedničke ekonomske interese, današnja Srbije ide ka članstvu Evropskoj uniji gde je već Hrvatska, jer želi da naši građani žive bolje."Ali današnja Srbija želi i da se čuju i njeni sunarodnici u Hrvatskoj, da im pomogne koliko može da ostvare svoje prava, da imaju ista prava koja imaju i drugi građani Evropske unije. I s pravom očekujemo da na tome radimo zajedno sa državom Hrvatskom", poručila je Mihajlovićeva.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design