:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2017   12:05

0

131

Mihajlovićeva: Na KiM neće moći da se radi bez Srba

Zorana Mihajlović je, komentarišući izjavu funkcionera SPS Branka Ružića da će u budućoj vladi biti više kadrova SPS-a, rekla da Srbija prvo treba da dobije mandatara, pa tek onda da se razgovara o njenom sastavu.

"Tek nakon toga možemo da razgovaramo o sastavu vlade. Kurs se svakako ne sme menjati. Verujem da ćemo u narednom, kratkom periodu, do inauguracije 23. juna imati i predsednika vlade i vladu.

Govoreći o izborima na Kosovu i Metohiji, Mihajlovićeva je rekla da posle izbora više ništa na KiM neće moći da se radi bez Srba i njihovih političkih predstavnika.

"Izbori su pokazali nestabilnost kod Albanaca, ali stabilnost i jedinstvo kod Srba i za nas je to važno. Još mnogo posla predstoji na Kosovu, vrlo brzo očekujemo formiranje Zajednice srpskih opština", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu.

Dodala je da su izbori pokazali vezu politike Beograda, predsednika države i Vlade Srbije sa Srbima na KiM, da je ta politika ispravna, zato što su se Srbi okupili i pokazali da mogu i da će biti jedan važan deo budućih odnosa na KiM.

"Više ništa albanska strana ne može bez srpske strane da uradi, ne mogu da menjaju ustav i drago mi je zbog toga", zaključila je Mihajlovićeva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva