:

:

TV Most

clock

April 12, 2018   12:05

0

222

Mihajlovićeva: Koridor 10 u Grdeličkoj klisuri gotov do jeseni

Ministarka Mihajlović je, nakon sastanka sa zamenikom predsednika Vlade Makedonije Kočom Anđuševim, rekla da ćemo do turističke sezone već imati završen taj auto-put kroz Grdeličku klisuru, na nekim delovima jednu traku auto-puta, a negde obe trake.

"Na nama je odluka da li ćemo tako pustiti saobraćaj ili ćemo sačekati do jeseni, do kada će biti sve gotovo u punom profilu", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Prema podacima tog ministarstva, u Grdeličkoj klisuri je procenat realizacije radova od 80 do 97 odsto.

Anđušev je najavio da će do kraja aprila biti završena i puštena u saobraćaj poslednja deonica auto-puta kroz Makedoniju, na trasi Koridora 10.

U pitanju je deonica auto-puta Demir Kapija – Smokvica kod Đevđelije duga 28,2 kilometra.

Anđušev je rekao da će turisti iz Srbije koji idu u Grčku na more moći od Tabanovaca do Đevđelije da putuju auto-putem.

"Niko ništa ne uzima Nišlijama"

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da i dalje smatra da niški aerodrom "Konstantin Veliki" treba da bude u vlasništvu države i da su protiv toga samo oni koji misle da su "stručnjaci" samo na osnovu toga što su se vozili avionom.

"Moje mišljenje je da aerodrom u Nišu treba da bude u vlasništu Republike Srbije i sve stručne argumente sam dala ne samo Vladi Srbije, već i rukovodstvu Niša, koje jeste vlasnik aerodroma. Mislim da je to jedini put da na najbolji, najbrži i najefikasniji način nastavimo sa razvojem aerodroma Niš", rekla je Mihajlovićeva novinarima na pitanje kako komentariše talas nezadovoljstva zbog preuzimanja tog aerodroma od strane države. 

Kako je poručila, "niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama". 

Mihajlovićeva ističe da pojedinci pokušavaju od toga da naprave političku priču, ali da to nije pitanje politike već pitanje razvoja cele Srbije.

"Nije Niš van Srbije, niti je Srbija van Niša, Srbija je u Nišu", poručila je Mihajlovićeva. 

Kako kaže, nema tu nikakvih promena ni povodom zapošljavanja, tako da se ništa ne menja u tom smislu. 

"Ali menja se način na koji država želi da nastavi dalja ulaganja u niški aerodrom. Kada pominjete talas nezadovoljstva stručnjaka i stručne javnosti, ovih dana sam slušala te stručnjake i ja bih rekla da od tih stručnjaka, od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom", dodaje ministarka.

Prema njenim rečima, s druge strane, analize i podaci Ministarstva i pravih stručnjaka kažu drugačije.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva