:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2017   12:05

0

115

Mihajlovićeva i Nanobašvili za unapređenje bilateralne saradnje

"Srbija i Gruzija imaju dosta toga zajedničkog, i pored prijateljstva koje naša dva naroda neguju, želja nam je da u narednom periodu unapredimo i bilateralnu saradnju dve zemlje", izjavila je Mihajlovićeva.

Sagovornici su se složili da je potrebno ulagati u privrednu saradnju, te da bi srpske građevinske firme trebalo uključiti u projekte razvoja putne infrastrukture koje Vlada Gruzije razvija.

"Susreti i povezivanje privrednika dve zemlje, posebno građevinskih kompanija, veoma su važni za razvoj naše ekonomske saradnje", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku je bilo reči i o dva sporazuma iz oblasti drumskog prevoza i vazdušnog saobraćaja koji su u pripremi, kao i o potrebi da se vize između dve zemlje ukinu.

Ambasador Nanobašvili zahvalio je potpredsednici Vlade na prilici da po prvi put razgovaraju o mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i Gruzije.

"Iako je moje sedište u Atini, saradnja sa Srbijom nam je veoma bitna. S tim u vezi, otvoreni smo za svaki oblik saradnje, pre svega u oblasti infrastrukturnih projekata", zaključio je Nanobašvili.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva