:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2018   15:22

0

114

Mihajlovićeva i ambasador Crne Gore o infrastrukturnim projektima


"Izgradnja infrastrukture koja nas povezuje sa susedima je za Srbiju prioritet, a Crna Gora je važan partner u tom poslu. Pored izgradnje Koridora 11, koji će nas bolje povezati u drumskom saobraćaju, Srbija planira i nastavak rekonstrukcije barske pruge, kako bismo dobili i efikasniju železničku vezu sa Crnom Gorom i Lukom Bar", rekla je Mihajlovićeva. 


Mihajlovićeva i Mićunović razgovarali su i o zaključivanju Memoranduma o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između dve zemlje, koji će omogućiti intenzivniju saradnju u vezi s realizacijom konkretnih projekata od strateške važnosti za obe zemlje, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.


 


"Koridor 11 je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih u Srbiji i logično je da između resornih ministarstava postoji sveobuhvatna saradnja, razmena informacija i uzajamna podrška koja će omogućiti bržu realizaciju projekta", navela je Mihajlovićeva, koja bi uskoro trebalo i da se sastane s ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore u Podgorici.


 


Kako je dodala, unapređenje saradnje u ovoj oblasti važno je i za sprovođenje preporuka koje proizlaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici i Agende povezivanja, a koje su važne za privredni rast i nesmetano kretanje ljudi i robe u regionu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva