:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2018   12:05

0

189

Mihajlovićeva: Dogovoreno reformisanje Instituta za puteve

Mihajlović je danas razgovarala sa generalnim direktorom Instituta za puteve Bratislavom Milićem i zamenikom direktora Miroslavom Beloševićem o daljem unapređenju saradnje i potrebi reformisanja Instituta u cilju efikasnijeg obavljanja poslova i navela da će Vlada Srbije podržati sve što je kvalitetno i što donosi razvoj.
"Institut za puteve angažovan je na velikom broju projekata koje Ministarstvo realizuje i tek nas čekaju ozbiljni i veliki projekti. Zato je potrebno da se hitno uradi temeljna reorganizacija Instituta, da zajedno napravimo strateški okvir, kako bi Institut podigli na mesto koje mu pripada, i u pogledu strukture kapitala, organizaciono i kadrovski", rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.
Potpredsednica Vlade je podsetila da je Institut za puteve od 2013. do 2017. godine naplatio 1,7 milijardi dinara po projektima od države.
"Država je svojom stabilnom politikom stvorila uslove da se radi i gradi više nego ikada. Zato nam treba kvalitetan Institut, a ne kompanija u kojoj je nekada bilo problema sa projektima. Nećemo dozvoliti da usko grlo budu projektantske kuće", rekla je ona.
Mihajlovićeva je dodala da je Institut za puteve jedna od naših najvažnijih kompanija u ovom sektoru, koja obavlja ozbiljne poslove i obrazuje mlade inženjere, što je veoma značajno zbog velikih projekata koji dolaze.
Institut za puteve angažovan je na mnogobrojnim projektima MGSI, između ostalog, na izradi glavnog projekta za izgradnju Koridora 10, deonicama na istočnom i južnom kraku, pružanju usluge stručnog nadzora u izgradnji Koridora 11, deonice Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig, kao i izradi idejnog projekta za Fruškogorski koridor.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva