:

:

TV Most

clock

April 17, 2018   12:05

0

203

Mihajlović: Železnicu čekaju velika investiciona ulaganja

- Rekonstrukcija ovog dela pruge je veoma bitna stvar jer preko nje se sem putničkog odvija i transportni saobraćaj prvenstveno za velike kompanije kao što je čačansku Sloboda i lučansko preduzeće Milan Blagojević - Namenska, kao i za mnoge druge firme koje koriste železnički saobraćaj", rekao je Jolović i dodao da se nada i skoroj rekonstrukciji pruge Požega - Kraljevo.
Jevtić je izjavio da se vrši rekonstrukcija glavnog prolaznog koloseka i da će se time ograničena brzina od 50 kilometara na sat podići na 100.
 
- Radovi će iznositi oko 3,5 miliona dinara, što je mnogo manje nego da smo raspisivali tender i angažovali druge izvođače da rade. Čim počne lepo vreme pristupićemo i sanaciji krova na stanici Dragačevo, a vrednost tih radova je 1,5 miliona dinara - naveo je Jevtić.
 
Prema njegovim rečima, nakon ovih radova pristupiće se i rekonstrukciji glavnih prolaznih koloseka u stanicama kao što su Futog, Karavukovo, Bogojevo i Gajdobra.
 
Zorana Mihajlović je rekla da ovo neće biti jedina stanična zgrada koja će biti uređena, već će sve do kraja godine biti gotove i izgledati onako kako dolikuje železnici.
 
- Mašine koje će izvoditi radove na sanaciji pruge, stajale su nekoliko godina i nisu se koristile, uglavnom su druge kompanije radile isto ovo što će sada raditi mašine železnice svojim sredstvima. Naš cilj je da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, da vratimo i privučemo putnike, ali i one koji će je koristiti kao vid transporta. Železnicu čekaju velika investiciona ulaganja ali je to veoma bitno za razvoj naše zemlje - zaključila je Mihajlović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva