:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2017   12:05

0

214

Mihajlović: Važno je poštovanje ugovora

Zorana Mihajlović je rekla da nije zadovoljna napretkom na deonici Ub–Obrenovac koju je za vikend obišla, napominjući da je ovo prvi put da imamo problema sa nekom kineskom kompanijom (84, "Šandong").

Ministarka je istakla da je odmah po njenom obilasku reagovao i ambasador Kine koji je poslao pismo kompaniji.

"Čini mi se kad dolazimo sa novinarima da je malo našminkano, više volim da dođemo sa inženjerima i da vidimo šta da uradimo. Sada je građevinska sezona i treba te probleme da rešavamo dok je sezona", naglasila je Mihajlovićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njenim rečima, na nekim važnim deonicama gde rade kineske kompanije radnici dolaze u četiri ujutru i rade do sedam uveče. Kako kaže, nije važno iz koje zemlje dolazi kompanija već da li se poštuju ugovori.

"Nikada nismo imali problem ni sa jednom drugom kineskom kompanijeom, i bilo koja tehnička priča poput ugovora, ne utiče na odnose između Srbije i Kine. Sve sastanke sa kineskim kompanijama smo vodili i u prisustvu ambasadora", istakla je Mihjlovićeva.

Vlada je, podseća, pre dve godine raskinula ugovor sa bugarskom kompanijom jer se kasnilo sa ugovorom sedam-osam meseci.

"Građani treba da znaju da su ugovori međunarodnog karaktera, pored kompanije i države sa dve strane, postoji treća strana odnosno kompanija koja vrši nadzor nad onima koji rade poslove. Vidite da su se na koridoru 10 stvari promenile nakon opomene", istakla je minstarka građevine.

Mihajlovićeva je naglasila da će na jesen, pre roka, u saobraćaj biti puštena deonica puta duga 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Ministarka je rekla da se nada da će do kraja godine biti završena deonica od Obrenovca ka Ljigu.

"Ko ne poštuje ugovore, plaća penale, ali država nema vremena da drugi plaćaju penale. U državi se oseća u vazduhu da se putevi grade", naglasila je Mihajlovićeva.

Govoreći o deonici od somborskog do bačkotopolskog puta koji bi trebalo da poveže subotičku industrijsku zonu i Koridor 10, ministarka je rekla da je još devedesetih napravljeno pet kilometara a da je sada za 10 meseci urađeno 6,5 kilometara.

"Ljudi znaju koliko je to važno, sada kamioni neće ići kroz Suboticu već ipsilon krakom. Mnogo je važno i za Suboticu, Srbiju, industriju i da još kompanija može da dođe. Bez infrastrukture ne može biti investicija", naglasila je ministarka.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva