:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2017   12:05

0

149

Mihajlović uručila ugovore za 86 mladih mašinovođa

"Zahvaljujući sprovedenim reformama u železnici, vreme je da posle racionalnizacije krenemo da zapošljavamo nove radnike.

To govori ne samo o dobroj perspektivi ove kompanije, već i koliko posla ima "Srbija kargo", rekla je Mihajlović i najavila da će iduće godine biti zaposleno još 40 mladih mašinovođa, čime će biti rešen dugogodišnji problem nedostatka ovih kadrova, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ona je istakla da su sve mašinovođe izabrane na javnom konkursu i pre zapošljavanja prošle obuku u ovom preduzeću.

Prema njenim rečima, mladi ljudi koji su zaposleni u proseku imaju 23 godine, a do sada je prosek godina mašinovođa bio 50.

"Železnica ima veliku budućnost u Srbiji i biće potrebno još kvalitetnih i visoko obrazovanih radnika, pre svega mašinovođa i ostalog pomoćnog osoblja, ali i saobraćajnih mašinskih i građevinskih inženjera, kao i stručnjaka iz oblasti elektrotehnike, telekomunikacija i informatike.

Moja poruka mladima je: „Školujte se, završite fakultete i na železnici će biti posla za vas!"", poručila je potpredsednica Vlade i dodala da je zadatak države da radi na stvaranju uslova za zapošljavanje.

Među 86 mašinovođa, 10 je upravo iz Niša, a zaposlene su i tri žene. Jedna od njih, Vesna Milojković, obratila se okupljenima i zahvalila na pruženoj šansi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva