:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2016   12:05

0

114

Mihajlović: SNS će biti okosnica i nove vlade

Bez stabilne Srbije nema stabilnog regiona, a Srbija će ostati stabilna samo ako posle vanrednih izbora dobije novu vladu sa širokom podrškom u parlamentu, izjavila je ona i dodala da je uverena da će SNS biti okosnica i nove Vlade Srbije.

"Politički jaka i stabilna Srbija moći će da odoli i svim bezbednosnim iskušenjima u regionu, ali i da svojim građanima obezbedi mir i sigurnost. Zato verujem da će građani na izborima pokazati mudrost i odgovornost i da će podržati naše napore da Srbija ostane politički stabilna", napomenula je Zorana Mihajlović.

U kontekstu činjenice da bi na proleće izborni talas mogao da zahvati više zemalja u regionu, ona je na pitanje "Danasa" da li bi to moglo dodatno da poljulja stabilnost i bezbednost, odgovorila tako što je napomenula da "retko koja zemlja regiona može da se pohvali političkom stabilnošću kao što je Srbija ima već dve godine".

"I to je prevashodna zasluga premijera Aleksandra Vučića i njegove regionalne politike. Međutim, poslednja dešavanja u susedstvu i sve ono što tek očekuje zemlje regiona ne daju nam pravo za optimizam, već mnogo više za strepnju. Upravo zato Srbija mora da ostane stabilna", istakla je ona, objavljeno je na sajtu tog lista.

Zorana Mihajliović je, takođe, rekla da Srbiji nikako ne bi odgovaralo da se u Republici Srpskoj održi referendum.

Ona je naglasila da bi najavljeno održavanje referenduma u RS poremetilo stabilnost u regionu do čega je Srbiji mnogo stalo, i zbog čega joj ostvarenje namera predsednika RS Milorada Dodika, "nikako ne bi odgovaralo".

"Zato je premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio predsednika Milorada Dodika da razmisli o održavanju referenduma, a protiv referenduma se izjasnio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić", ističe Mihajlovićeva za "Danas".

Prema njenim rečima, Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, a Beograd želi najbolje moguće odnose sa Sarajevom.

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma na osnovu koga imamo specijalne veze sa Republikom Srpskom. Koliko Srbija poštuje RS i naš narod koji živi u njoj, pokazali smo i 9. januara kada se gotovo čitava Vlada Srbije okupila na obeležavanju Dana RS", istakla je potpredsednica Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva