:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

193

Mihajlović sa Ćolakuom o infrastruktrunim projektima

Zorana Mihajlović je rekla da je Srbija za ovaj projekat bila zainteresovana i ranije i da je važno da danas postoji i jasan stav sa rumunske strane da žele da se projekat realizuje i da se napravi dogovor u vezi s izradom projektno-tehničke dokumentacije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ćolaku je istakao da ovaj projekat ima političku podršku Vlade Rumunije i da bi bilo dobro da se što pre krene sa izradom projektne dokumentacije. Dodao je da saradnja Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije na niovu lidera zemalja daje dodatne mogućnosti za zajedničke inicijative i projekte.

Potpredsednica je naglasila da postoji mnogo mogućnosti za saradnju i zajedničke projekte u regionu, posebno nakon što je Beograd ove nedelje izabran da bude sedište Tranzitne zajednice Zapadnog Balkana.

"To otvara nove prilike da se još brže povezujemo sa regionom i Evropskom unijom, kako izgradnjom novih puteva i pruga, tako i uklanjanjem nefizičkih barijera", rekla je Mihajlović.

S tim u vezi, na današnjem sastanku, kojem je prisustvovao i ministar za evropske fondove Rumunije Marius Nika, razgovarano je o sporazumu o železničkom saobraćaju, kojim će se regulisati granične procedure, kao i o daljoj liberalizaciji u oblasti drumskog saobraćaja.

Takođe je bilo reči o projektima u vodnom saobraćaju, među kojima su najvažniji projekat revitalizacije brodske prevodnice HE Đerdap 1 na Dunavu i projekat poboljšanja navigacione infrastrukture na Kanalu Begej, navodi se u saopštenju.

 
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva