:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2017   12:05

0

110

Mihajlović: Projekti sa Kinom vredni 3,2 mlrd evra

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je važno da Srbija bude deo velikog projekta kao što je projekat "Jedan put, jedan pojas", koji, dodaje, obuhvata najveći deo najvažnijih zemalja sveta.

Istakla je da će Srbija sa Kinom tokom posete srpske delegacije potpisati dva sporazuma i jedan ugovor, ukupne vrednosti 3,2 milijarde evra.

"Sporazumi su za deo auto-puta Preljina–Boljare i Fruškogorski koridor. Ugovor je o modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta u delu od Novog Sada do Subotice, vrednosti 700 miliona dolara. Ukupna vrednost svih naših projekata koje radimo i radićemo sa Kinom je 5,6 milijardi evra. To je ogroman novac i to sve radimo da stvorimo prostor da naše kompanije mogu da učestvuju i grade Srbiju", napomenula je ministarka.

Mihajlovićeva je rekla da se nada da će ove godine početi radovi na delu pruge Novi Sad - Subotica.

"To je prva pruga velikih brzina, možemo očekivati za dve, dve i po godine da završimo modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta. To je najveći projekat u regionu", istakla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prema njenim rečima, vrlo je važno da će premijer Aleksandar Vučić razgovarati u Pekingu i o RTB Bor, direktnom letu Beograd-Peking.

"Važan je i taj naš odnos, politički i ekonomski koji je sve bolji i bolji", napomenula je Mihajlovićeva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva