:

:

TV Most

clock

April 07, 2017   12:05

0

115

Mihajlović obišla radova na obnovi dela puta Zrenjanin-Novi Sad

Ona je novinarima rekla da je važno da se radovi obave u dogovorenom roku i kvalitetu.

Rok za završetak radova je 22. mart 2018. godine, ali je planirano da budu završeni do novembra ove godine.

"Ova deonica je značajna jer 400.000 ljudi gravitira i koristi ovaj put, blizu 8.000 vozila dnevno njom prolazi, kao i oko 500 autobusa i kamiona. Drago mi je što smo to započeli, a još će mi biti draže kada posao budemo završili", kazala je ministarka.Ona je istakla da će od ove godine, što nije bio slučaj prethodnih 15 godina, početi održavanje puteva na potpuno drugačiji način, a to je da se raspisuju tenderi, odnosno javni pozivi za izbor firmi koje će održavati saobraćajnice.

Radove je danas obišao i ministar privrede Goran Knežević, koji je rekao da je izgradnja infrastrukture od izuzenog značaja jer doprinosi i poboljšanju poslovnog ambijenta, što je jedan od prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva privrede."Ovaj put jeste od izuzetnog značaja, ne samo lokalno već i šire, jer će omogućiti da naši gradjani bezbedno i udobno putuju, a s druge strane, omogućiće razvoj privrede u ovom delu Banata i Bačke, jer ćemo stvoriti uslove da investitori lakše i kvalitetnije investiraju, a isto tako i bolji protok roba i usluga", rekao je Knežević.

Obnova deonice Kać-Zrenjanin se finansira iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (84, EBRD).

Predsednik EBRD-a u Srbiji Danijel Berg rekao je da je obnova te deonice deo važnog projekta za celu region, za šta je ugovor, vredan 100 miliona evra, potpisan 2014. godine, a posebno je izrazio zadovoljstvo što su organizovani treninzi za mlade inženjere. Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je to preduzeće u Vojvodini u izgradnju i održavanje saobraćajnica uložilo osam milijardi evra, u delu južnobačkog okruga 2,1 milijardu, a u Novom Sadu 850 miliona.

"Trenutno Putevi Srbije imaju otvorene tendere i radiće se još tri nove deonice, prvo kod Novog Sada 5,5 kilometara, 22 kilometara od Bartovaca ka Kuzminu i deonicu od 15,2 kilometara od Iriga do Rume, što je ukupno oko 68 kilometara, a vrednost tih poslova je oko 21 milion evra", kazao je Drobnjak.

Govoreći o obnovi deonice Kać-Zrenjanin, on je rekao da će pored sanacije kolovoza biti uradjena sanacija mostova, osim mosta na Tisi, dok će semaforizovana raskrsnica kod Žablja biti rekonstruisana i transformisana u kružnu, čime se želi postići veća protočnost saobraćajnog toka i povećanje bezbednosti saobraćaja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva