:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   09:49

0

230

Mihajlović: Obilaznica oko Beograda gotova za tri godine

Zorana Mihajlović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da će njeno ministarstvo sa MMF-om razgovarati o kapitalnim izdacima i infrastrukturnim projektima.

"Građevina je najviše doprinela tome da danas imamo rast BDP-a. Nas čekaju novi auto-putevi i o tome najčešeće razgovaramo sa MMF-om", napominje ministarka.

Dodaje da Ministarstvo građevinarstva 98 odsto opredeljnog budžeta troši na kapitalne projekte.

"Što se kapitalnih projekata tiče, Srbija je na dobrom putu. Očekuje se da efikasnost i drugih ministarstava u oblasti kapitalnih investicija bude bolji", ističe Mihajlovićeva.

Napominje da su u Kini potpisani svi ugovori za izgradnju obilaznice oko Beograda.

"Rok je tri godine od početka radova, možda malo ranije. To je jednako važno kao Koridor 10 i obilazićemo radove svake nedelje", poručuje ministarka.

Dodaje da je Moravski koridor takođe jako važan i da je za izgradnju auto-puta Pojate–Preljina zainteresovana američka kompanija "Behtel".

"To je centralna Srbija, Koridor 10 završavamo ove godine i moramo povezati dva koridora", objašnjava ministarka Mihajlović.

Ističe da se na Koridoru 10 gde je došlo do obrušavanja brda, na sanaciji radi 24 sata.

"Plan je da prođemo auto-putem i istočnim i južnim krakom do kraja ove godine", napominje Zorana Mihajlović. 

Mihajlović: Po rastu BDP-a iznad Srbije samo Poljska
Zorana Mihajlović kaže za RTS da svi pokazatelji govore da je realno da se sa MMF-om dogovori povećanje plata u javnom sektoru.

"Imamo gotovo najviši rast BDP-a, iznad nas je jedino Poljska. Srpska ekonomija i finansije danas izgledaju potpuno drugačije i stabilno", objašnjava Mihajlovićeva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva