:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2017   12:05

0

133

Mihajlović: Nije Vučić bežao od Kosova, već Tadić i Jeremić



"Dragan Šutanovac svojim reakcijama pokazuje da ima veliki problem da sebi i drugima objasni kako kao predsednik Demokratske stranke koja je podržala Briselski sporazum između Beograda i Prištine sada ne želi učestvuje u razgovorima o rešenju pitanja Kosova", navela je Zorana Mihajlović u saopštenju.



Dodaje da Štutanovac zato jedini izlaz iz ove logičke jednačine, bez realno ijedne nepoznate, vidi u bežanju od pitanja Kosova, kao što su radili i njegovi prethodnici.



"Podsetila bih predsednika DS da nisu Vučić i bilo ko iz SNS, krijući se iza zavese u Bukureštu, gledao šta se dešava u Beogradu kada je Kosovo samoproglasilo nezavisnost, već Boris Tadić. Nisu Vučić i SNS postavili pitanje Međunarodnom sudu pravde o tome da li je samoproglašenje nezavisnosti Kosova kršenje međunarodnog prava i dobili odgovor koji je Srbiju još više udaljio od naše južne pokrajine, već Vuk Jeremić".



Nisu Vučić i SNS lagali najviše evropske državnike o pitanju KiM što je dovelo do toga da Srbija dodatno izgubi međunarodni kredibilitet, već vlada koju je vodila DS, dodala je Mihajlović.



"Unutrašnji dijalog o Kosovu nije tema oko koje treba da svađamo, već tema oko koje treba da probamo da se dogovorimo. Problem Kosova nije napravio niko iz sadašnje generacije političara, ali mi imamo priliku da ga rešimo. Zato je inicijativa predsednika Vučića da otvori unutrašnji dijalog o Kosovu od najvećeg značaja za budućnost Srbije. Ako to ne vide Šutanovac, Jeremić, Tadić, onda im i ne preostaje ništa drugo nego da ponovo pobegnu od Kosova", zaključila je Mihajlović.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva