:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2018   12:05

0

184

Mihajlović: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom

Zorana Mihajlović se sastala sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom aerodroma "Konstantin Veliki" Vladicom Đurđanovićem.
Ministarka je nakon sastanka navela da su država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika.
Mihajlovićeva je istakla da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u niški aerodrom.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da aerodrom "Konstantin Veliki" treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom "Nikoli Tesli" i da je to danas dogovoreno.
Dobit Aerodroma "Nikola Tesla" 3,26 milijardi dinara
U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka Mihajlović.
Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom "Nikola Tesla".
"Ono što je, takođe, važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate", izjavila je Mihajlovićeva.
Podsetila je da su prošle godine kroz Aerodrom "Nikola Tesla" prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na godinu ranije.
Dodaje i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40 odsto u odnosu na 2016. godinu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva