:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2017   12:05

0

162

Mihajlović: Nasilje nad ženama nije privatna stvar


U saopštenju povodom slučaja nasilja u porodici, u kojem je partner ubio nevenčanu suprugu u Pančevu, ministarka kaže da je to "još jedan dokaz da nasilje nad ženama nije privatna stvar i da pred njim ne smemo da okrećemo glavu, već da prijavljujemo nasilnike i tako doprinesemo stvaranju nenasilnog društva".



Ona je navela da je u tom slučaju "još strašnije što se stravičan zločin dogodio pred dvanaestogodišnjim detetom" i pozvala nadležne institucije da preduzmu sve mere da deca budu adekvatno zbrinuta.



"U susret obeležavanju globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama treba da se podsetimo koliko je ovaj problem rasprostranjen i da se ne samo tih 16, već svih 365 dana u godini borimo za društvo u kom je nasilje nedopustivo", rekla je Mihajlovićeva.



Potpredsednica Vlade je podsetila i da novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je Koordinaciono telo pripremilo stavlja veći akcenat na prevenciju nasilja i rad sa najmlađima, jer, kako primećuje, nasilje se ne dešava nekom drugom, ono je svuda oko nas i ako se svi ne angažujemo biće ga još više.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva