:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2017   12:05

0

216

Mihajlović: NALED jedan od najvažnijih partnera Vlade u reformama

Ona je na tradicionalnom godišnjem skupu NALED-a u Beogradu kazala da Vlada Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj zajedno rade na suzbijanju sive ekonomije, reformi katastra, poziciji Srbije na Duing biznis listi, elektronskim dozvolama.

"NALED je jedan od naših najvažnijih partnera i sve reforme koje sprovodimo radili smo, radimo i radićemo zajedno sa vama. I danas, kad sam razgovarala sa Misijom MMF-a, zaključili smo da smo sve dobro što smo uradili u prethodne dve godine, uradili zajedno sa NALED-om", izjavila je Zorana Mihajlović a prenelo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je navela da je posebno ponosna na činjenicu da je udeo gradjevinske industrije u BDP-u od početka reforme gradjevinskih dozvola porastao za skoro dva odsto.

"Kad smo započeli sa reformama, udeo gradjevinske industrije u bruto društvenom proizvodu bio je 4,3 odsto. Danas, dve godine kasnije, on je 6,2 odsto. To je rezultat našeg zajedničkog rada i slika naše zemlje koja ide napred", rekla je ministarka.

Govoreći o saradnji sa NALED-om u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", Zorana Mihajlović je ocenila da se na taj način čuva srpsko kulturno nasledje, ali i pomaže ženama sa sela da se ekonomski osnaže.

"Ponosna sam i srećna što pomažemo ženama na selu da se zaposle. Sve što one izrade s ponosom poklanjam svetskim liderima", kazala je ministarka dodajući da je Srbija zemlja koja se razvija i koja ima u planu da bude na vrhu svih svetskih lista po svom napretku.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva