:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2017   12:05

0

192

Mihajlović: MUP hitno da obezbedi centre za socijalni rad

Mihajlović je povodom ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici, zamolila i pozvala MUP da hitno obezbedi sve Centre sa socijalni rad, osigura roditelje koji dolaze u te službe, i zaposlene.

Mihajlović, koja je i potpredsednia vlade, istakla je da je nedopustivo da bilo ko može da ušeta u neku instituciju za socijalnu pomoć i ugrozi živote drugih ljudi, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Nakon ubistva žene u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu i sada posle ovog stravičnog zločina u Rakovici neophodno je urgentno povećati bezbednost centara za socijalni rad", istakla je ona.

Prema njenim rečima, potrebno je i da Centri za socijalni rad detaljnije procenjuju svaki pojediinačni slučaj nasilja u porodici.

"Ovakav zločin više nikada ne sme da se ponovi", istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Dodala je i da je nasilje nad ženama problem čitavog društva i da se "bez koordinacije svih institucija, ali i angažovanja nevladinog sektora, medija i svih gradjanki i gradjana Srbije", ne može rešiti taj ozbiljan problem.

U Centru za socijalni rad u beogradskoj opštini Rakovica danas je muškarac ubio ženu i dete, a pre nedelju dana, u novobeogradskom Centru za socialni rad ženu je ubio bivši suprug.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva