:

:

TV Most

clock

April 20, 2018   12:05

0

200

Mihajlović: "Morava" će postati civilno-vojni aerodrom


Zorana Mihajlović je najavila da će uz pomoć države za nekoliko meseci aerodrom "Morava" kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom.




Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je gradonačelnik Kraljeva zatražio od države da preuzme upravljenje nad aerodromom "Morava"  kako bi proradio kao civilno-vojni, rekla da je i ÄŒačak isto tražio pomoć od države za taj vojni aerodrom u Lađevcima kako bi proradio i za civilni saobraćaj.


"Hvala gradonačelnicima Kraljeva i ÄŒačka, koji su to tražili. Drago mi je što građani ta dva grada mogu da vide značaj tog vida saobraćaja. Žao mi je što, sa druge strane, u Nišu razmišljaju potpuno drugačije", rekla je Mihajlovićeva.



Ministarka je izjavila da je svim aerodromima potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i poručuje – ako sa druge strane Niš odluči da to ne želi, onda je ta odluka na građanima, odnosno odbornicima Niša.



Istakla je da će država nastaviti da ulaže u aerodrom "Morava".



Kako je rekla, građani Kraljeva i ÄŒačka i tog dela Srbije će moći da računaju ne samo na putnički već i kargo aviosaobraćaj.



Mihajlovićeva je istakla da će Vlada finansirati dva kapitalna projekta u Valjevu – izgradnju brze saobraćajnice do Koridora 11 i završetak hidro-sistema "Stubo-Rovni".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva