:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2017   12:05

0

118

Mihajlović: Mnogi bi voleli da do dijaloga uopšte ne dođe

Mihajlović je za TV Pink ponovila da je poziv Vučića na pokretanje unutrašnjeg dijaloga "hrabar potez dostojan državnika".

"Ono što je moj utisak, posle svih ovih dana i raznih komentara iz opozicije i kolega iz vlade, da bi mnogi voleli da se ne radi ništa i da do dijaloga uopšte ne dođe", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da joj se čini da su se u prethodnih 15-20 godina svi zaklanjali iza te priče o Kosovu, kada im je ona bila potrebna politički.

"Sada kada treba sesti za sto i racionalno videti šta je zaista realno i kada postoji poziv predsednika Srbije i kada tu stoji vlada koja o tome želi da priča, onda vidite opoziciju koja nema ideju, nema predlog, ali zna da neće i da to ništa ne valja", kaže Mihajlović i dodaje da je to "šteta".

Ona smatra da su u prethodnom periodu mnogi na taj način dobijali političke poene, a da su građani Srbije svesni kolika razlika postoji između Vučića i SNS, "ovih vlada i svih prethodnih".

"Sve što niko nije hteo da rešava, ali zaista niko nije hteo da rešava - Železaru, JAT, puteve - SNS i Vučić su rešavali. Ista priča je i za Kosovo - svi su pričali o Kosovu, Kosovo je tu, naše, nikom ga ne damo - i kad god krene priča o Kosovu svi se povuku i niko o tome suštinski neće da razgovara", rekla je Mihajlović.

Iz tog razloga, ocenila je, smatra da je inicijativa Vučića "ozbiljna i odgovorna" i pozvala sve za sto da iskažu svoje stavove u narednom periodu.

"Svaki stav je stav. I kad neko neće da priča i kad kaže da je to izdaja - i to je stav. Mislim da je važno da idemo napred. Mi se obraćamo ljudima i građanima, a ne političarima, kada hoćemo da idemo napred. Ovo što radimo radimo za sadašnjost, ali i za buduće generacije koje treba tek da se rode", poručila je Mihajlović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva