:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   10:03

0

155

Mihajlović: Mešoviti komitet najkasnije početkom 2019.


Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ministrom trgovine Kine Žoang Šanom pre svega kako da se ojača saradnja Kine i Srbije posebno vezano za dvosmerne investicije.



"Ne samo investicije kompanija iz Kine u Srbiju, nego i srpske u Kini. Kako da ojačamo odnose unutar mehanizma '16+1', gde je Srbija primer, odnosno vodeća zemlja, ne samo po pitanju privlačenja kineskih investicija, već pre svega u tome što radi okupljajući druge države", kaže Mihajlovićeva.



Mihajlovićeva je prenela da je dogovoreno da se do kraja godine, eventualno početkom iduće, održi Mešoviti komitet.



"Ministri obe zemlje će se sastati, najverovatnije, u Pekingu i razgovarati o daljim investicijama i projektima. Dogovorili smo da formiramo posebnu radnu grupu u Mešovitom komitetu koja će se baviti samo praćenjem investicija, i ona će izveštavati predsednike dve zemlje o onome što se u međuvremenu uradi", navodi ministarka.



Mihajlovićeva je ocenila da je sastanak sa kineskim ministrom trgovine prošao veoma dobro, te je izrazila nadu da će se sve što je dogovoreno pokazati kroz rezultate.



"Ovo je bio veoma važan sastanak, jer je ministar Žong predsedavajući institucije MOFKOM, preko koje ide sve što se tiče ekonomske politike. Sve ono što se radi u bilo kojoj oblasti, da li su u pitanju investicije u infrastrukturi, energetici, poljoprivredi, poslovi i ugovori iz svih oblasti ekonomske politike moraju proći filter kroz to telo", objasnila je Mihajlovićeva za Tanjug.


Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva