:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 02, 2018   12:05

0

172

Mihajlović: Krećemo u reformu Instituta za puteve

Mihajlović je istakla da je interes države je da Institut bude jako preduzeće, sposobno da izađe u susret zahtevima na svim projektima koje Srbija realizuje i da to može samo ako je efikasno i reformisano.

"Pred nama su novi, veliki infrastrukturni projekti za koje je Vlada obezbedila novac, i potrebne su nam domaće projektantske kuće koje će to moći da prate", rekla je Mihajlović.

Ona je najavila da će odluka o formiranju radne grupe za reformisanje Instituta za puteve biti doneta naredne sedmice na Vladi i da će u radnoj grupi biti i predstavnici sindikata.

Mihajlović je ukazala da je efikasno funkcionisanje Instituta važno je za državu, s obzirom na to da je ova firma u poslednje četiri godine bila angažovana na najvažnijim projektima, od Koridora 10 i Koridora 11, do Fruškogorskog koridora, i da je za to od Ministarstva i JP "Putevi Srbije" naplatila 1,6 milijardi dinara, što čini 45 odsto njihovih prihoda.

Predstavnici sindikalne organizacije izneli su svoje viđenje funkcionisanja Instituta za puteve i ukazali na to da je zadržavanje kvalitetnih, stručnih kadrova uslov da ova institucija ostane jedna od vodećih projektantskih kuća u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva