:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2017   12:05

0

142

Mihajlović: Kineske investicije 5,5 milijardi evra

Srbija ima značajno mesto u jednom od najvećih globalnih projekata “Jedan pojas – jedan put” i želimo da iskoristimo sve njegove potencijale, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da taj projekat ne može da se realizuje ukoliko nema razvijene infrastrukture u zemljama kroz koje prolazi, zbog čega očekuje još više kineskih investicija, i to ne samo u Srbiji, nego u čitavom regionu.

Mihajlović je istakla da je Srbija potpisala i Sporazum o strateškom partnerstvu sa Kinom koji je rezultirao i konkretnim projektima na kojima rade kineske i naše kompanije, kao što su most preko Dunava i Koridor 11, odnosno auto-put koji će povezati Srbiju sa Crnom Gorom i omogućiti izlaz na Jadransko more.

Srbija i Kina zajedno rade na modernizaciji pruge Beograd–Budimpešta, što je najbrža i najbolja transportna veza istoka i zapada Evrope i biće deo evropske železničke mreže. Kineske kompanije u Srbiju donose i nove tehnologije i znanja, pa su naši inženjeri zajedno sa kineskim projektovali ovu prugu kojom će vozovi moći da se kreću brzinom do 200 kilometara na sat, istakla je Mihajlović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva