:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 24, 2018   13:37

0

146

Mihajlović: Infrastrukturnim razvojem do boljeg života na jugu Srbije

Tokom posete Pčinjskom okrugu, Zorana Mihajlović je istakla da se u Vranju i okolini realizuju projekti u komunalnoj infrastrukturi vredni 30 miliona evra i istakla da je u prethodnih nekoliko godina u tom okrugu otvoreno oko 3.000 novih radnih mesta i da je cilj države da se i na jugu Srbije živi bolje.

"Naš cilj je da bude još više investicija i novih radnih mesta. Svi zajedno poslednjih godina činimo sve da jug ne bude 'siromašni jug' već 'razvijeni jug'", naglasila je Mihajlovićeva i naglasila da se ulaže novac u razvoj putne, energetske i komunalne infrastrukture, bez koje nema novih investicija, otvaranja radnih mesta i razvoja.

Kako je rekla, samo u Vranju i okolini je u vodosnabdevanje uloženo sedam miliona evra.

Ukupna dužina kolektora u Vranjskoj Banji biće 7.763 metara.

"Uspešno smo završili ulaganja u vodosnabdevanje u Vranju od oko pet miliona evra, oko 15 miliona evra ulaže se u izgradnju kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi svaki čovek u Vranju imao čistu vodu i kanalizaciju", navela je ona.

Mihajlovićeva je naglasila da je u prethodne tri godine u Pčinjskom okrugu uloženo oko 1,4 milijarde u održavanje puteva, da je obnovljeno oko 55 kilometara pruga i da je u završnoj fazi obnova dve železničke stanice izgrađene 1889. godine, u Vranju i Vranjskoj Banji.

"Promenili smo sliku o Vranju i o Pčinjskom okrugu i verujem da ćemo u narednom periodu još više govoriti o novim investicijama i novim radnim mestima", poručila je ministarka.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao je da je izgradnja kolektora važna investicija za Vranjsku banju i njen dalji razvoj, posebno za razvoj turizma i za stvaranje uslova za nove investicije.

Početku radova prisustvovao je i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, koji je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na podršci razvoju juga zemlje."To je preduslov za nove investicije i otvaranje novih radnih mesta", dodao je Pejković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva