:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2017   12:05

0

141

Mihajlović: Infrastrukturni bum u Srbiji

"U narednih nekoliko godina Srbija treba da bude prešpartana koridorima", istakla je Zorana Mihajlović otvarajući drugi dan Kopaonik biznis foruma.

Do kraja godine biće završen putni Koridor 10 ili eventualno početkom 2018. godine, rekla je Mihajlović.

Ministarka kaže da će biti zavšen i autoput Obrenovac - Preljina od 103 kilometra.

"Imaćemo i "Auto-put mira" Niš - Merdare - Priština i do kraja godine biće završena projektna dokumentacija", navela je Mihajlović.

Novi podaci pokazuju da u Srbiji ima oko 1,8 miliona bespravno sagrađenih objekata, izjavila je Mihajlović.

"Na naše iznenađenje, procene su bile da u Srbiji imamo 1,2 miliona nelegalno izgrađenih objekata, a sada već znamo da ih imamo 1,8 miliona, a još nemamo kompletne podatke", rekla je Mihajlović na Kopaonik biznis forumu.

Ona je najavila da će to ministarstvo za nekoliko dana objaviti zvanične podatke o broju nelegalnih objekata i da će taj problem biti rešen kroz primenu Zakona o ozakonjenje bespravnih objekata.

"Želimo da se tačno zna šta je legalno, a šta nelegalno, da uredimo zemljišnu administraciju i da pospešimo tržište nekretnina u Srbiji", naglasila je Mihajlović.

Kopaonik biznis forum je drugog dana otvoren plenarnom sednicom Razvoj infrastrukture i restrukturiranje javnog sektora bez fiskalnog pritiska.

Drugi dan je posvećen programu realizacije reformi u Srbiji - razvoju infrastrukture, restrukturiranju javnog sektora i pametnom rastu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva