:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

211

Mihajlović: IKEA odličan primer rodne ravnopravnosti


Zorana Mihajlović se sastala sa regionalnim direktorom za razvoj kompanije IKEA Vladislavom Lalićem i direktorkom korporativnih komunikacija IKEA Hilde Van Criekinge sa kojima je razgovarala o mogućnostima zajedničke saradnje na unapređenju rodne ravnopravnosti u Srbiji.




"Vlada stvara jak strateški okvir u ovoj oblasti, imamo zakone i strategije, ali naš cilj je da konkretnim aktivnostima i projektima pokažemo da je bolji položaj žena u Srbiji i rodno ravnopravno društvo ostvarivo", rekla je Mihajlovićeva.



Pohvalila je kompaniju IKEA koja je u Srbiji, kaže, ostvarila cilj kome težimo, a to je jednak broj žena i muškaraca u menadžmentu i organizacionim timovima firme.



"IKEA je sjajan primer dobre prakse. Važno je da promovišemo princip rodne ravnopravnosti i pokažemo da je u Srbiji moguće da žene budu podjednako zastupljene na mestima gde se donose odluke i da za jednak posao budu jednako plaćene kao njihove kolege muškarci", izjavila je Mihajlovićeva.



Kako se navodi u saopštenju iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Hilde Van Criekinge istakla je da je rodna ravnopravnost visoko na agendi kompanije IKEA i da je u Srbiji već ostvaren cilj, 50 odsto zastupljenih žena u vrhu organizacije.



"Ulaganje u rodnu ravnopravnost je investicija, a ne trošak. To je poruka koju želimo da pošaljemo. Ako imamo više žena u vrhu poslovanja, ne samo da poštujemo osnovna ljudska prava, već stvaramo mnogo produktivnije poslovno okruženje i ostvarujemo veći profit", rekla je Van Criekinge.



Sagovornici su se saglasili da u narednoj godini zajedničkim naporima pomognu boljem ekonomskom položaju žena u Srbiji.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva