:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Mart 09, 2018   12:05

0

198

Mihajlović i Butković o železničkom saobraćaju SRB i HR

U okviru posete biće održana četiri bilateralna sastanka ministarstava dve zemlje o drumskom, železničkom, vodnom i vazdušnom saobraćaju, kao i plenarni sastanak delegacija.

Nakon toga, biće potpisan Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja koji predviđa i rekonstrukciju pruge Beograd–Zagreb.

Kako je Mihajlovićeva ranije izjavila, dogovoreno je da za rekonstrukciju pruge Srbija i Hrvatska zajedno konkurišu kod EU fondova za izradu projektno-tehničke dokumentacije za prugu Beograd–Zagreb duge 412 kilometara, na Koridoru 10.

Delegacije Srbije i Hrvatske razgovaraće i o projektima zemlja Zapadnog Balkana, bilateralnim odnosima Srbije i Hrvatske u železničkom, putnom i vazdušnom saobraćaju.

Sastanku će prisustvovati i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Memorandum o razumevanju između dva ministarstva o saradnji radi unapređenja efikasnosti železničkog saobraćaja predviđa saradnju na modernizaciji železničke infrastrukture, olakšavanje postupaka na železničkim graničnim prelazima između dve države, kao i zajednički nastup prema EU fondovima i drugim međunarodnim institucijama u vezi sa modernizacijom pruge Beogad–Zagreb, na Koridoru 10.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva