:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 01, 2015   12:05

0

180

Mihajlović i Asp o unapređenju rodne ravnopravnost

Mihajlović je rekla da je posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) ta zemlja već prisutna kao donator u oblasti unapređenje rodne ravnopravnosti i dodala da je nastavak te podrške od velikog značaja za Srbiju, posebno kad je reč o izradi strateških dokumenata i podizanju kapaciteta u državnoj upravi, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je navela da je osnivanje Koordinacionog tela na nivou Vlade Srbije pokazuje želju da se brže unapređuje stanje u oblasti rodne ravnopravnosti, uz znatno bolju koordinaciju svih ministarstava i saradnju sa nevladinim organizacijama.

Mihajlović je podsetila da je nedavno potpisan i Memorandum o razumevanju između Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women).

Prema njenim rečima, delovanje Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost zasniva na tri stuba - koordinaciji rada državnih institucija u ovoj oblasti, stvaranju uslova za zapošljavanje žena, posebno kroz razvoj ženskog preduzetništva i efikasniju borbu protiv svih vidova rodno zasnovanog nasilja.

Na sastanku je bilo reči i o regionalnim projektima u oblasti putne i železničke infrastrukture, koji su nedavno predstavljeni na neformalnom ministarskom sastanku u Prištini, kao i dosadašnjim aktivnostima u pripremi za otvaranje pregovaračkih poglavlja 14-transportna politika i 21-transevropske transportne mreže, sa Evropskom unijom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva