:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2018   12:05

0

112

Mihajlović i ambasador Egipta o direktnom letu Beograd - Kairo

S obzirom na povećan broj srpskih turista u Egiptu, Alguvejli je rekao da bi direktni letovi bili korisni, te da bi približili "dve važne tačke za povezivanje Balkana i afričkog kontinenta".
Ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture istakla je da postoji otvoren prostor za unapređenje saradnje između dve zemlje upravo u tim oblastima, a imajući u vidu veliki broj projekata koje Srbija realizuje ili planira da realizuje.
 
Ambasador je podsetio na dugu tradiciju odnosa dve zemlje što smatra dobrom osnovom za dalje unapređenje bilateralne saradnje.
 
Razgovarano je i o mogućnostima za razmenu iskustava u oblasti vodnog saobraćaja, pre svega kad je reč o turizmu, te o učešću egipatskih građevinskih kompanija na sajamskim manifestacijama u Srbiji.
 
Mihajlovićeva je ambasadoru kao poklon uručila ćilim, rad žena sa sela, članica Etno-mreže.
 
To je, inače, redovna praksa potpredsednice Vlade, koja stranim zvaničnicima s kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale u okviru akcije "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", a koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva