:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2015   12:05

0

121

Mihajlović: EBRD je značajan za reforme u Srbiji

Ministarka Zorana Mihajlović je na sastanku sa direktorom EBRD-a u Srbiji Danijelom Bergom razgovarala o procesu reformi "Železnica Srbije" u koju je EBRD posredno uključen preko kredita sa kojima se obnavljaju pruge, ali i o realizaciji kredita u putnoj infrastrukturi na "Koridoru 10", prenosi Tanjug.

"Nismo zadovoljni nivoom subvencija za "Železnice Srbije", pokušavamo da ih smanjimo i u tome će nam pomoći modernizacija železničke infrastrukture u šta je u velikoj meri uključen EBRD", poručila je Mihajlovićeva.

Berg se informisao o napretku projekata u železničkoj i putnoj infrastrukturi budući da su tri od pet najvećih investicija ove banke u Srbiji projekti u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – na putnom i pružnom delu "Koridora 10" i u "Železnicama Srbije", saopštilo je to ministarstvo.

U poslednjih pet godina EBRD je uložio 372,9 miliona evra u projekte u nadležnosti tog ministarstva, a od 2001. godine nivo ukupnih investicija ove banke u Srbiji iznosi 3,8 milijardi evra.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva