:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2017   12:05

0

118

Mihajlović: Ani Brnabić biće potrebna podrška svih žena

"Dolaskom žene na čelo Srbije koja bi nastavila da vodi "mušku politiku" ne bismo mnogo toga dobile. Potrebno je da žena premijer vodi "žensku politiku", pre svega sa više razgovora i dijaloga, više takta, sa većom pomirljivošću, lakšim i bezbolnijim rešavanjem problema i sa više realnosti, a manje demagogije. I sa većom pažnjom usmerenom ka obrazovanju, kulturi i zdravstvu", rekla je Mihajlovićeva u intervju za list "Alo" koji je medijima prosledjen iz njenog kabineta.

Mihajlovićeva je podsetila da se godinama zalagala da žene vode Srbiju, ali ne samo formalno, već promenom načina vodjenja politike.

"Izbor Ane Brnabić za mandatara značajan je zato što će prvi put žena biti na čelu Vlade Srbije. Ali, to će Ani doneti i veće opterećenje, jer ona sigurno ne želi da ostane upamćena samo kao "žena premijer", već kao "žena uspešan premijer". Taj teret neće biti lak i zato sve žene treba da pomognu koliko mogu", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da veruje da je i mandatarki Ani Brnabić stalo da ne bude još jedna u nizu fotografija premijera na zidu Spomen sobe u sedištu vlade, već i da ostvari dobar rezultat.

Mihajlovićeva je ocenila da komentari u medijima koji se odnose na seksualnu opredeljenost Brnabićeve u kontekstu izbora za mandatara prestavljaju "zloupotreba njenog privatnog života" i dodala da je od toga mnogo važnje kako će nova vlada da funkcioniše.

Dodala je da ne očekuje probleme u Skupštini prilikom izbora Ane Brnabić i nove vlade, kao i da će svi poslanici SNS-a podržati predlog predsednika Srbije i vladajuće stranke Aleksandra Vučića. Podsetila je i na podršku koju je Ana Brnabić dobila od SNS-a i koalicionih partnera. "Sve ostalo je politički folklor", objasnila je Mihajlovićeva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva