:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2018   12:05

0

193

Micotakis: Na rešenje čekamo 20 godina, možemo još dve, tri


"Živeli smo sa ovim nerešenim problemom 20 godina, možemo da živimo sa tim još dve-tri godine", rekao je Micotakis gostujući na televiziji Skaj.




Micotakis je naglasio da njegova stanka nikad nije imala stav da ne želi rešenje, ali da je neophodno da se usaglasi sa grčkim uslovima, prenosi MIA.



Prema njegovim rečima, grčki premijer Aleksis Cipras mu je rekao da razmatra ime "Republika ilindenska Makedonija", na šta mu je Micotakis odgovorio da je to najgore moguće rešenje.



"Od prvog trenutka usmerili smo nacionalni okvir prema sveobuhvatnom rešenju koje obuvata promenu (makedonskog) ustava i potpunu eliminaciju iredentizma. Revizija ustava je neophodna. Moći ću da iznesem svoj stav kada budem imao konkretan predlog", rekao je Micotaks, prenosi MIA.



Što se tiče stava većine Grka da Makedonija ne bi trebalo da se pominje u novom nazivu te države, Micotakis kaže da se ne može ignorisati činjenica da deo javnosti gleda na ovaj spor "sa velikom osetljivošću".



Istakao je da Grci koji, posle osam godina krize, smatraju da su doživeli niz ekonomskih poraza, nisu u stanju da prihvate nešto što shvataju kao nacionalni ustupak.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva