:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2018   12:05

0

178

Meštani Stanišora privremeno prekinuli proteste


Kroz Stanišor  dnevno prolazi više od 300 teških kamiona.  Meštani srpske i albanske nacionalnosti  su zbog prašine i dima izloženi nezapamćenom zagađenju koji im narušavaju zdravlje i ometaju ustaljen način života. Devetodnevni protesti srpskih I albanskih komšija  prekinuti su posle dogovora sa vlasnicima kamenoloma, zamenikom ministra za infrastrukturu  I gradonačelnikom Novog Brda. “Gde smo čekali tolike godine, sačekaćemo još mesec dana da vidimo da li će se dogovor ispoštovati”, kaže za Puls predstavnik sela Igor Vasić.  

Umesto kroz Stanišor, kako je obećano, put će ići  preko Glame sa strane sela Koretišta, ali tako da ni njima ne predstavlja problem.

Opština Novo Brdo obećava da će ispoštovati sve što je dogovoreno.

Stanišor je multietničko naselje sa oko 75 srpskih I petnaestak albanskih domaćinstava sa ukupno preko 600 stanovika.  Selo ima osnovnu I srednju muzičku školu koju pohađa više od 500 đaka, zdravstevnu ambulantu,  matičnu službu, policijsku stanicu, osnovnu školu do četvrtog razreda. Put koji prolazi kroz naselje napravljen je pre pet godina ali je ubrzo gotovo I uništen, čemu su doprineli teretni kamioni do 40 tona peska I kamena iz kamenoloma.  

A šta će biti sa oštećenim putem kroz sam Stanišor I prašinom koja će ostati nakon obećanog izmeštanja teretnog saobraćaja ostaje da se vidi za mesec dana.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva