:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2017   12:05

0

174

"Mesečina" od 30. marta u bioskopima

"Mesečina" je film o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju.

Kao paralelni portret modernog života kojeg vode Afro-amerikanci i sopstvene ličnosti, porodice, prijateljstva i ljubavi, film "Mesečina" odzvanja dubokom saosećajnošću i univerzalnom istinom, ističe distributer.

Maheršala Ali je osvojio Oskara za najbolju epizodnu mušku ulogu, dok su za najbolji adaptirani scenario nagrađeni Dženkins i Tarel Alvin Makrani, koji je autor nikad objavljene priče "In Moonlight Black Boys Look Blue".

"Mesečina" je dobila i nagradu Američkog filmskog instituta i Zlatni globus u kategoriji najbolji film godine.

Različiti glumci u filmu tumače iste likove u različitim razdobljima njihovih života.

Aleh R. Hibert, Ešton Sanders i Trevante Rouds glume Kajrona, a Džaden Piner, Jharel Jerome i Andre Holand tumače Kevina - dvojicu dečaka pa tinejdžera pa muškaraca koji vode životne bitke sa porodicama, okolinom, ali i sami sa sobom.

Zanimljivo je da reditelj nije dozvolio glumcima, koji glume isti lik, da se druže tokom snimanja filma da bi svaki na svoj način i svako u svom životnom dobu što prirodnije dočarao svoj lik.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva