:

:

TV Most

Foto: airserbia.com

clock

Januar 05, 2016   12:05

0

153

Merkelova zaprepašćena seksualnim napadima u Kelnu

Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je 31. decembra došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih nemačkih gradova, pri čemu su počinioci bili uglavnom muškarci iz severne Afrike, prenela je agencija AP.

Merkelova je telefonom pozvala gradonačelnicu Kelna Henrijetu Reker kako bi izrazila svoju zabrinutost povodom napada, koji su se dogodili oko glavne železničke stanice u Kelnu, u blizini katedrale.

"Kancelarka je izrazila zaprepašćenje zbog ovih prezira vrednih fizičkih i seksualnih napada, koji zahtevaju odlučan odgovor policije", navodi se u saopštenju Merkelove.

Ona je apelovala da se učini sve kako bi "počinioci bili nađeni što je pre moguće i da bi bili kažnjeni bez obzira na njihovo poreklo".

Incident je podstakao debatu o ponašanju migranata u Nemačkoj nakon što su svedoci i policija opisali počinioce kao ljude "arapskog ili severnoafričkog porekla".

U policijskom saopštenju se navodi da su se počinioci okupili u velikom broju u blizini železničke stanice, gde su pili alkohol i bacali petarde.

"Trenutno nije pritvoren nijedan osumnjičeni, tako da ne znamo ko su počinioci", izjavio je šef kelnske policije Volfgang Albers i dodao: "Sve što znamo je da su policajci na licu mesta uočili da se radi o mlađim muškarcima, od 18 do 35 godina i da su bili arapskog ili severnoafričkog porekla."

Policija navodi da je više desetina žena prijavilo da su seksualno napadnute i opljačkane tokom noći sa četvrtka na petak. Podneseno je najmanje 90 krivičnih prijava, uključujući jednu prijavu silovanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva