:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   12:05

0

135

Merkelova odgovara na kritike Trampa

Merkelova je istakla da je Trampu tokom samita grupe G7 na Siciliji rekla da je višak stvoren delimično zbog faktora koji su izvan nemačke kontrole i da je, takođe, ukazala na obim novih poslova dobijenih direktnim investicijama Berlina u SAD.

Dvoje lidera saglasili su se sa uspostavljanjem radne grupe koja će razmenjivati informacije o bilateralnim ekonomskim vezama za koju Berlin ističe da je osmišljena da spreči bilo kakve restriktivne mere Vašingtona zasnovanih na nepotpunoj slici odnosa.

Razgovor dvoje lidera dogodio se nakon što su nemački mediji juče pisali da je Tramp tokom privatnog sastanka održanog 25. maja sa predsednikom Evropske komisije žan-Klod Junkerom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom oštro kritikovao Nemačku.

Dnevnik "Špigl" je pisao da je Tramp Junkeru rekao da "pogleda koliko miliona automobila Berlin proda u SAD" i ocenio je da je to "užasno" i da će to zaustaviti.

Ekonomski savetnik Bele kuće Geri Kon potvrdio je određene detalje iz izveštaja, ali je umanjio njihovo značenje.


Kon je istakao da je Tramp rekao da je to veoma loše po trgovinu ali da nema nikakav problem sa Nemačkom.

Tri nemačka automobilska giganta "Be-Em-Ve", "Krajsler-Mercedes" i "Folksvagen" zapošljavaju više desetina hiljada ljudu u američkim postrojenjima i salonima.

U Americi je tokom 2016. godine kupljeno 846.000 nemačkih automobila i manjih kamiona.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva