:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

204

Merkel: Solidarnost nije jednosmerna ulica


"Raspodelom strukturalnih fondova moramo da osiguramo da kriterijumi za distribuciju ubuduće odražavaju angažovanje mnogih regiona i opština u prihvatu i integrisanju migranata", rekla je Merkel dan uoči neformalnog samita u Briselu na kojem će lideri razgovarati o sledećem dugoročnom budžetu Unije.


"Solidarnost ne može da bude jednosmerna ulica", rekla je ona.


Predstojeća debata o finansijskom okviru EU od 2021. do 2027. godine biće šansa da se sagledaju finansije Unije kao celine, objasnila je.


Odlazak Britanije, što će ostaviti rupu u budžetu od 14 milijardi evra godišnje, znači da EU treba da se pripremi za promenu, prenosi Politiko.


"Treba nam nov početak za Evropu. Više nego ikad treba nam evropski odgovor na velika, teška pitanja današnjice", rekla je ona.


Merkel je takođe pozvala Brisel da poveća sredstva za Fronteks, evropsku agenciju za zaštitu granica rekavši da EU ima 14.000 kilometara spoljnih granica


Ponovila je da će nova koalicija konzervativaca i socijaldemokrata u Nemačkoj biti proevropska i dodala da nije slučajno što je prvo poglavlje koalicionog sporazuma posvećeno Evropi.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva