:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2017   12:05

0

157

Merkel: Ne možemo da potrošimo novac koji imamo

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je kritike lidera Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Martina Šulca da zanemaruje infrastrukturu zemlje, i istakla da su investicije već povećane, ali da u nekim delovima Nemačke postoje prepreke kad je reč o kapacitetima i planovima za trošenje novca.

"Trenutno ne možemo da potrošimo novac koji imamo", rekla je Merkelova u intervjuu nemačkoj televiziji ARD, ukazavši na prepreke koje postoje kad je reč o planovima i kapacitetima građevinske industrije i na nivou regionalnih vlasti, prenosi Rojters.

Nemačka je namenila milijarde evra investicija za škole, predškolske ustanove, bolnice i izgradnju stanova, ali su lokalne vlasti do sada, zbog problema u planiranju, potrošile samo deo tih sredstava, napominje britanska agencija.

Merkelova je danas rekla da je federalna vlada ostavila na stranu dodatna novčana sredstva za nove investicije u srednjoročnim budžetskim planovima, istakavši da "ima još mnogo posla u tom pogledu".

Deset nedelja uoči federalnih izbora, rival Merkelove Šulc optužio je kancelarku da daje "prazna obećanja" o ekonomskoj i političkoj budućnosti Nemačke.

Merkelova je u današnjem intervjuu istakla svoju rešenost da se kandiduje za pun četvorogodišnji mandat na izborima koji će biti održani 24. septembra.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva